Deense Interket-activiteiten naar Schur Labels

Deense Interket-activiteiten naar Schur Labels

De Schur Group en de Interket Group hebben besloten om met ingang van 1 maart hun Deense etikettenactiviteiten samen te brengen in één bedrijf onder het merk en eigenaarschap van Schur Labels.

De Interket Group zal afstand doen van haar bedrijfsactiviteiten en -bezittingen in Denemarken, terwijl Interket A/S verdergaat als de holding company voor de Interket Group.


vlnr.: Johan Schur, Carl Parkander, Kirsten Olesen, Hans Schur, Hans Christian Schur

‘De Deense markt is een beperkt onderdeel van de Interket Group en we hebben al enige tijd mogelijkheden bekeken om onze positie te versterken, waaronder onze recente investeringen in een digitaal drukplatform. Toen deze mogelijkheid zich voordeed zagen we direct de logica van hun toenadering en het potentieel door de samenvoeging van de twee bedrijven. Op deze wijze kan er een sterke concurrent worden gevormd op de Deense etikettenmarkt, gevestigd in Horsens’, aldus Group CEO Carl Parkander.

Interket richt zich op strategische markten

Dit geeft de Deense onderneming de mogelijkheid om zich te richten op meer strategische markten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden en Frankrijk, waar momenteel meerdere interessante projecten lopen.

Hans Schur, CEO van Schur International Holding, is eveneens bijzonder enthousiast over de aanwinst:

‘De productie van etiketten is al sinds 2019 onderdeel van ons portfolio en we hebben ontdekt dat dit uitstekend past bij de andere activiteiten in onze groep. De fusie van Schur Labels met Interket Denemarken is een unieke gelegenheid om de twee bedrijven bijeen te brengen in een nieuw gebouw in het pand van Schur Technology in Horsens. Schur Labels wordt hierdoor een van de grootste spelers op de Deense etikettenmarkt.’

Gerelateerd nieuws