PETflessen
Foto FrieslandCampina

Flessen FrieslandCampina volledig uit rPET

FrieslandCampina stapt over op 100 procent gerecycled plastic. De PET-flessen worden vanaf volgende maand gemaakt van volledig gerecycled PET (rPET).

Ritssluiting

De flessen moeten zonder etiket worden ingeleverd. Dankzij een nieuw ontwikkelde ‘ritssluiting’ op het etiket is deze makkelijker te verwijderen, zodat de fles gerecycled kan worden. Het maakt FrieslandCampina het eerste bedrijf in de zuivelsector met nagenoeg circulaire flessen voor zijn merken in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Hongarije.

Cruciale stap

“Het is onze ambitie om volledig circulair te worden.” stelts Patrick van Baal, global director packaging development. "Daarom verhogen we het gerecyclede gehalte van onze PET-flessen van 20 procent naar 100 procent. Een cruciale stap om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, want daarvoor moeten alle verpakkingen eerst recyclebaar, herbruikbaar of allebei worden.”

Circulair en CO2-neutraal 

Het hele verpakkingsportfolio circulair en CO₂-neutraal maken en de hoeveelheid verpakkingsmateriaal tot een minimum te beperken is een van de doelstellingen van het duurzaamheidsprogramma van FrieslandCampina.

Besparing van bijna 1,9 miljoen kilo plastic

Het bedrijf maakte vijf jaar geleden de keuze om over te gaan op PET voor al zijn drinkflessen, PET is namelijk volledig circulair te maken. In tegenstelling tot glas is het daarnaast licht van gewicht en heeft het een lage CO₂-voetafdruk. Alle nieuwe PET-flessen maken van oude PET-flessen levert FrieslandCampina een besparing op van bijna 1,9 miljoen kilo aan nieuw plastic.

Bron: Levensmiddelenkrant