Award voor Ruinart Champagne verpakking

Award voor Ruinart Champagne verpakking

Covid-19 was de reden dat de jurering van de 22ste editie van de Formes de Luxe Awards 2020 digitaal heeft plaatsgevonden. Van de 50 ingezonden producten hebben 16 winnaars een award in ontvangst mogen nemen. Eén daarvan was de verpakking voor het Champagnehuis Ruinart uit het Franse Reims.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Pusterla 1880, fabrikant van luxe verpakkingen, heeft in samenwerking met de Engelse papierleveranciergroep James Cropper Colourform een vouwdoos ontwikkeld van mono-materiaal.

Krijtkelders Ruinart

De verpakkingsoplossing uit thermogevormde cellulosepulp heeft een luxe uitstraling en een textuur die verwijst naar “les crayères” (de krijtkelders) van het champagnehuis die sinds 2015 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De karakteristieke “R” van het merk is gegoten in het materiaal. Award voor Ruinart Champagne verpakking

Mono-materiaal uit thermogevormd pulp is een materiaal dat verrijkt is met een natuurlijke metaaloxide waardoor de verpakking donker genoeg is om de wijn tegen licht te beschermen. Het materiaal wordt gesneden met 3D waterstraal snijtechnologie.

Minder materiaal

De cellulosepulp is afkomstig uit duurzaam beheerde Europese bossen. De verpakking is negen keer lichter dan de voorgaande exemplaren en heeft minder materiaal nodig gezien het ontwerp dat de contouren van de fles omvat, stelt de producent.

Minder benodigd materiaal voor award-winnende verpakking voor Ruinart Champagne

 
 
 
 
 
(Bron: Luxe Packaging Insight)