Papieren wikkel voor Maggi bouillonblokjes

Maggi kiest voor alu vrije wikkels

De Bio-bouillonblokjes van Maggi zijn voortaan verpakt in aluminiumvrije wikkels, maakt moederbedrijf Nestlé bekend. Het toegepaste recyclebare papier maakt deel uit van Nestlé's strategie om meer papieren verpakkingen te gebruiken.

De nieuwe wikkel van de bouillonblokjes bestaat uit een gecoat papier, dat kan worden gerecycled in de papierstroom. Voorheen werden de bouillonblokjes verpakt in een meerlagig laminaat dat aluminium bevatte.
De nieuwe verpakking wordt in eerste instantie gelanceerd voor Maggi's biologische bouillonblokjes op de Franse markt.
Nestlé meldt in haar persbericht dat het papier FSC gecertificeerde is ( Forest Stewardship Council ) en dat de wikkel een nieuwe stap markeert in de toezegging van Nestlé om alle verpakkingen tegen 2025 recyclebaar of herbruikbaar te hebben gemaakt. .

Uitdagingen

‘De grootste uitdaging voor ons team was om een ​​opvouwbaar en afsluitbaar materiaal te produceren dat robuust genoeg is en ​​voldoende barrière biedt die het product vers en veilig houdt, en tegelijkertijd gemakkelijk te recyclen is’, zegt Torsten Pohl , hoofd van Nestlé's producttechnologiecentrum voor voedsel in Singen, Duitsland, waar de nieuwe wikkels werden ontwikkeld.

 

 

 

 

 

 

Reacties

De magi blokjes in de nieuwe goudgele verpakking is vreselijk. Het gemak bij de vorige verpakking is bij deze helemaal weg.
Het zal wel milieuvriendelijk zijn maar kookvriendelijk is het in geen geval. Moet je wel even bezig zijn wil je zo'n blokje open krijgen. Geef mij maar de oude verpakking.

Reactie toevoegen