Optima afvullijn

Efficiënte babypoeder afvullijn

Optima heeft een concept ontwikkeld voor het volledig geautomatiseerd vacumeren, begassen en sealen van blikjes voor zuigelingenvoeding. Volgens de Duitse machinebouwer maakt de zogenoemde Optima EGS het verpakkingsproces veiliger en efficiënter.

Het nieuw ontwikkelde EGS-systeem is het resultaat van uitgebreid marktonderzoek en houdt rekening met de groeiende vraag naar betrouwbare productie en productkwaliteit in de zuigelingenvoedingindustrie.

Elb-Milch

De eerste Optima EGS werd medio 2019 in gebruik genomen op de zuivelfabriek Mittelelbe, ook wel bekend als Elb-Milch. ‘De Optima EGS is een perfect aangepast systeem dat hoge werksnelheden en maximale veiligheid en kwaliteitsniveaus combineert’, zegt Uwe Bedau, algemeen directeur van Elb-Milch. Het bedrijf maakt deel uit van de Krüger Group en produceert sinds 1991 melkpoeder in Stendal.
‘Officieel is het restzuurstofgehalte lager dan 1 procent en dat voldoet aan alle eisen van moderne kindervoeding. In werkelijkheid zijn de waarden bij de productie zelfs veel lager.’

 

Reacties

Reactie toevoegen