Nieuwe design voor melkproducten van Milgrad door ontwerpbureau Depot

kat 'beweegt' door melkschap

Het Russische ontwerpbureau Depot heeft een opvallend verpakkingsdesign voor de melkproducten van Milgrad in Bryansk ontwikkeld. Centraal staat een blauwe kat die voor een grappige en vriendelijke uitstraling zorgt. Door het pak te draaien ‘reist’ de kat over het pak en vertelt het verschillende verhalen.

De illustratie beweegt van de ene kant van de verpakking naar de andere, waardoor er extra opties voor schapweergave ontstaan. Hoewel het concept is bedacht door art director Vera Zvereva. De creatie vertoont veel gewoonten die katteneigenaren zullen herkennen van hun huisdieren.

Kleurcodering

‘We begonnen vanuit drie hoofdproducten: melk, houdbare melk en kefir’, vertelt Zvereva. ‘We hebben geprobeerd de producten te verdelen met behulp van de kleurcodering die kenmerkend is voor deze categorieën: groen voor kefir, lichtbruin voor houdbare melk en wit voor melk. Uit verschillende combinaties kwamen we, samen met de klant, tot een meer minimalistische oplossing en besloten we de hoofdkleur van de verpakking wit te laten, en de illustraties in één enkele blauwe kleur te houden. Dit geeft verbinding met de kleuren van het merk, die al jaren bekend is bij de consument. De producten verschillen nu van elkaar door de kleur van de letters. Alle onderscheidende teksten op de verpakkingen zitten in de bijbehorende kleurcategorie.’

Reacties

Reactie toevoegen