Persil en Greiner winnen Green Packaging Award

Persil 4in1 wint Green Packaging Award

Henkel heeft een Green Packaging Award gewonnen voor haar Persil 4in1-verpakking. De duurzame kartonnen plastic verpakking van Greiner Packaging die Henkel gebruikt voor zijn Persil 4in1 Discs wasmiddelcapsules is de afgelopen jaren voortdurend geüpgraded en wordt nu gemaakt van 50% postconsumer r-PP.

‘Greiner Packaging produceert al jaren duurzame oplossingen en deze prijs in de categorie Eco-Friendly Company Philosophy is een beloning hiervoor’, aldus Axel Kühner, CEO van Greiner. ‘De nieuwe verpakkingsoplossingen van Persil 4in1 Discs zijn een voorbeeld van de voortdurende samenwerking tussen onze bedrijven op dit gebied.’

Duurzame verpakkingsoplossing

De nieuwe K3®-F karton-kunststof combinatie heeft een lager gewicht en helpt tot 40% meer plastic te besparen dan de vorige verpakkingen. Het gebruik van 50% gerecycled plastic halveert de hoeveelheid nieuw materiaal dat wordt gebruikt. En de sleeve bestaat uit 90% gerecycled karton.

Twee fasen

De productie van de nieuwe verpakking verloopt in twee fasen. De binnenkant van de plastic bak is van wit virgin materiaal, wat een hoog kleurcontrast met de kleurrijke wasmiddelschijven garandeert. De buitenste laag van de verpakking bevat gerecycled plastic dat verkregen is uit post consumer plastic.‘De grijze kleur van deze laag heeft geen invloed op het uiterlijk van de verpakking, omdat deze is verpakt in een aantrekkelijk bedrukte kartonnen sleeve’, legt Eduardo Celada uit, internationaal verpakkingsmanager voor wasverzorging bij Henkel.
De duurzame containers zijn goed te recyclen dankzij het gepatenteerde afscheursysteem waarmee de kartonnen sleeve en de plastic container eenvoudig worden gescheiden. ‘Hierdoor zijn ze 100 procent recyclebaar. Het lagere plasticgehalte van de verpakking helpt ook om de CO2-uitstoot te verminderen, terwijl de kartonnen verpakking de stabiliteit van de container behoudt.’

 

Reacties

Reactie toevoegen