Etipack etiketteersysteem voor buisjes

Etiketteersystemen voor buisjes en flacons

Etipack heeft in verband met de coronacrisis etiketteersystemen ontwikkeld die testtubes, buisjes en cilindrische flacons kan voorzien van etiketten.

De uitbraak van het COVID-19 virus zorgt in onze branche voor een specifieke vraag naar diverse etiketteeroplossingen. Wereldwijd is er vooral vraag naar etiketteersystemen die geschikt zijn voor het etiketteren van Corona testtubes en -buisjes. Algemeen is de vraag naar een eenvoudig systeem waarbij mogelijkheden als camera systemen, aanwezigheidscontrole, uitstoot van afgekeurde producten en dergelijke niet aanwezig zijn.

Specifieke vraag

Etipack beseft dat de vraag naar deze specifieke etiketteeroplossing nog een lange tijd kan doorgaan. Daarom heeft haar R&D afdeling een nieuwe variant uitgewerkt van het bestaande Systeem 3, voor het liggend etiketteren van onstabiele cilindrische producten zoals de testtubes. Deze nieuwe variant is ontwikkeld op basis van het instapmodel type TWIST. Dit systeem kan indien gewenst uitgebreid worden met een printer.

Liggend etiketteren

COVID-19 tests zijn vooral cilindrische tubes, buisjes, etc. Deze producten zijn onstabiel en kunnen dus niet rechtopstaand geëtiketteerd worden. Hiervoor heeft Etipack een speciaal etiketteersysteem dat de producten horizontaal, via een speciale rollenbaan, transporteert. De producten worden tussen twee rollen gelegd, waarna ze stuk voor stuk tot aan het etiketteerpositie worden getransporteerd. Hier worden de producten aan het draaien gebracht door een omwikkelband die boven de rollenbaan gemonteerd staat. Met een gesynchroniseerde snelheid wordt het etiket van de drager gescheiden en aangebracht op de producten. Standaard wordt er uitgegaan van handmatige invoer van producten, optioneel kan dit automatisch.

Handgel etiketteren

Ook is de vraag naar desinfecterende handgel explosief toegenomen, daarmee ook de vraag naar systemen om deze producten te kunnen etiketteren. Vaak betreft het cilindrische producten die rondom geëtiketteerd moeten worden. Ook hiervoor heeft Etipack een instapmodel, Systeem 1 TWIST, waarbij etiketten middels een omwikkelband worden aangebracht. Dit systeem is geschikt voor stabiele producten die gewoon rechtop getransporteerd kunnen worden. Vaak gevraagd is een systeem voor rondom etiketteren, maar uiteraard  behoort ook het één- of tweezijdig etiketteren tot de mogelijkheden.

www.etipack.nl

 

Reacties

Reactie toevoegen