De kartonnen ECOGRIP bundelt flessen tot 1,5 liter.

Duurzaam multipack ECOGRIP bundelt flessen

VPK Group, een van de oprichters van de pan-Europese alliantie Blue Box Partners, heeft ECOGRIP gelanceerd. Een golfkarton alternatief voor krimpfolie dat gebruikt wordt voor het meervoudig verpakken van een breed scala aan flessen.

ECOGRIP is ontworpen om krimpfolie voor eenmalig gebruik voor het verpakken van flessen tussen 330 ml en 1,5 liter te vervangen. Het biedt een recycleerbare en biologisch afbreekbare golfkartonoplossing voor multiverpakkingen. ECOGRIP is aanpasbaar aan de vele verschillende flesstijlen op de markt, ongeacht de diameter, en biedt merken, retailers en consumenten een duurzame meervoudige verpakkingsoplossing voor vier, zes of acht flessen.

 

Schapimpact

Het ergonomische ontwerp maakt het vervoeren, hanteren en opslaan van multiverpakkingen van flessen gemakkelijk. Bovendien kan het golfkarton door middel van verschillende printtechnologieën worden aangepast om zo een maximale merk- en schapimpact te creëren.
ECOGRIP is beschikbaar via alle Blue Box Partners leden (Klingele Paper and Packaging Group, Hinojosa en Cart-One) en biedt zowel handmatige als geautomatiseerde verpakkingsopties aan, zowel voor consumenten, retailers en merken die een complete oplossing voor het duurzaam meervoudig verpakken van flessen willen.De kartonnen ECOGRIP bundelt flessen tot 1,5 liter

Wegwerpplastic

‘Elk bedrijf is nu gefocust op duurzaamheid’, zegt Armin Höttges, algemeen directeur bij Blue Box Partners. ‘Hoewel we voor veel verpakkingsproducten verbeteringen blijven zien in de recyclingpercentages, vallen secundaire verpakkingen zoals krimpfolie in de categorie van wegwerpplastic, die problemen kunnen veroorzaken als ze niet op verantwoorde wijze worden weggegooid. Dit heeft geresulteerd in aanzienlijke druk van overheden, milieugroeperingen en consumenten - die allemaal duurzamere verpakkingen eisen. De lancering van ECOGRIP biedt nu een oplossing voor merken die op zoek zijn naar een effectieve optie voor meervoudig verpakken.’