Vanuit de Beumer backoffice wordt de gebruiker bij de inbedrijfstelling begeleid.

Cement verpakkingslijn op afstand opgestart

De Beumer Group heeft op een afstand van 4.000 kilometer een installatie in bedrijf genomen. Het betreft een verpakkingslijn van cementfabrikant Norm LLC in Azerbeidzjan, die ter plaatse bijna volledig was geassembleerd. De inbedrijfstelling kon niet ter plaatse worden uitgevoerd vanwege de COVID-19-pandemie. Beumer Group reageerde flexibel en zette in op ‘remote commissioning’, inbedrijfstelling op afstand.

De installatie in Azerbeidzjan bestaat uit twee zaktransportinstallaties, een lagen-palletiseermachine Beumer paletpac 5000 en de verpakkingsinstallatie Beumer stretch hood A machine. 
‘Alle componenten waren al compleet. Er moesten nog maar een paar elektrische installaties en inbedrijfstelling worden uitgevoerd toen onze specialisten het land moesten verlaten vanwege de wereldwijde reiswaarschuwing’, vertelt Peter Teichrib, hoofd Engineering bij Beumer Group. ‘Een zeer lastige situatie voor de klant: hij heeft de capaciteit van de nieuwe verpakkingslijn al ingepland. Als de installatie niet kan worden gestart, dreigt vertraging bij de leveringen en verlies van marktaandeel.’

Proef vereist

Beumer Group besloot om een inbedrijfstelling op afstand als pilot-project te starten. ‘In dit geval waren de omstandigheden buitengewoon goed, iets wat zeker niet vanzelfsprekend is,’ benadrukt Teichrib. In het algemeen moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan voordat een ‘Remote Commissioning’ kan worden overwogen. De installatie moet vooraf in de eigen fabriek worden getest.’
‘We hebben voor dit systeem een uitgebreide interne inbedrijfstelling uitgevoerd, omdat de Beumer paletpac 5000 voor het eerst met de nieuwe PLC S7-1500 draaide,’ zegt hij. ‘We wilden ervoor zorgen dat alles later naar behoren zou werken. Dit zorgde ervoor dat de inbedrijfstelling op afstand mogelijk werd.’
De Beumer Group beveelt ook aan om de Beumer stretch hood met vooraf geteste folie te leveren. Op deze manier kunnen eventuele kwaliteitsverschillen in het foliemateriaal als bron van fouten worden uitgesloten bij de inbedrijfstelling.Beumer Smart Glasses, smartphones en laptops zorgen voor een audiovisuele verbinding met Beumer Group.

Randvoorwaarden

Onafhankelijk van de externe omstandigheden: zodra Beumer Group gebruikers digitaal bij de hand neemt via inbedrijfstelling op afstand, groeit het begrip en de knowhow van de installaties. Dit motiveert de medewerkers van de klant ter plaatse en daarvan profiteren zowel de gebruiker als Beumer Group; een beter begrip van de installatie vereenvoudigt het toekomstige onderhoud en de services op afstand aanzienlijk.
De inbedrijfstelling op afstand van de verpakkingslijn bij Norm LLC heeft aangetoond dat er met adequate randvoorwaarden, zoals goed opgeleid onderhoudspersoneel en een hoogwaardige IT-uitrusting, nieuwe wegen kunnen worden ingeslagen.